Odgovor navijačice iz Sarajeva BH Fanaticosima: Halalite mi što ću izabrati njega

Radiosarajevo.ba
Odgovor navijačice iz Sarajeva BH Fanaticosima: Halalite mi što ću izabrati njega

Nakon pisma koje su BH Fanaticosi tokom jučerašnjeg dana uputili Ognjenu Vranješu, ali i cjelokupnoj javnosti u kojem su još jednom stali iza onoga što su poručili u Zenici, a to je da Vranješ više nije dobrodošao u reprezentaciju, svoje mišljenje u pismu koje nam je proslijedila iskazala je i naša čitateljka (ime poznato redakciji).

BH Fanaticosi: Ognjene, ne treba nam tvoj sat, vidimo mi dobro koliko je sati (VIDEO) 

Njeno pismo upućeno BH Fanaticosima objavljujemo bez intervencija:

Dragi BH Fanaticosi,

Pročitala sam vašu obavijest nama "običnim" navijačima BiH. Mi smo, očito, prema vašem mišljenju, manje vrijedni i za stav nas niko ne pita. Vi ste, s druge strane, nekako sebi dali za pravo da izbacujete nekoga iz reprezentacije jer vam se nije dopala nečija tetovaža. E pa ne slažem se!

Šta to vas čini važnijim od nas ostalih navijača? Možda to što većina vas živi na zapadu pa imate mogućnost da putujete na gostovanja reprezentacije dok mi jedva skuckamo novac za preskupu ulaznicu za Bilino Polje?

Šta to vas čini većim patriotama od nas? Možda to što se poodavno otišli živjeti negdje drugo, a u glavi ste zadržali sliku ratne, etnički podijeljene BiH koja se u međuvremenu promijenila jer je nama, vjerovali ili ne, prestalo biti važno ko se kako zove i koje je nacije, nego smo postali gladni na sva tri jezika. Mi smo u brizi šta ćemo sutra jesti, patriotizam se ne jede, a pokrali su nas i ponizili političari svih nacija kojima idete na ruku ovakvim stavovima jer dok se mi bavimo pitanjima nacije, oni nesmetano kradu.

Šta to vas čini većim ljubiteljima sporta od nas? Možda to što će zbog vašeg gaženja tuđih zastava, zviždanja tuđim himnama i paljenja baklji na stadionu, UEFA odrediti novčanu kaznu NFSBiH, a vjerovatno i isprazniti tribine na jednoj ili više utakmica pa ćemo i mi i vi navijati samo ispred TV-a?

Ako stvarno hoćete pomoći reprezentaciji BiH i njenim navijačima, onda tu kaznu platite iz svog džepa. To bi bilo pošteno. I prestanite stvarati lošu atmosferu oko reprezentacije, time pomažete upravo onima koji tvrde da je ekskluzivno bošnjačka, a ne državna.

A ja, ako moram birati između vas i sportiste koji daje sve od sebe u državnom dresu, halalite mi što ću izabrati njega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije