Ramush Haradinaj pušten iz pritvora

Radiosarajevo.ba
Ramush Haradinaj pušten iz pritvora

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj pušten je večeras iz pritvora nakon saslušanja pred istražnim sucem u Kranju, ali ostaje u Sloveniji dok se ne razjasni je li tjeralica i dalje važeća. 

Slovenska policija je nakon uhićenja izvela Haradinaja pred istražnog suca u Kranju koji je preuzeo daljnji postupak, prenosi Tanjug. 

Haradinaj je nakon saslušanja pušten na slobodu. 

Državna tužiteljica Marinka Jeraj je objasnila da unatoč tome Haradinaj mora ostati u Sloveniji dok se ne razjasni je li tjeralica i dalje važeća ili ne, ali nije mogla reći koliko bi dugo mogao trajati taj postupak. 

Glasnogovornik slovenske policije potvrdio je za prištinski portal Lajmi.net da je na aerodromu u Ljubljani popodne uhićen jedan kosovski državljanin koji čeka izvođenje pred istražnog suca Okružnog suda u Kranju. 

Prištinski mediji javili su ranije danas da je na ljubljanskom aerodromu uhićen Ramush Haradinaj po tjeralici Srbije iz 2004. godine. 

Haradinaj je, kako prenosi Tanjug, negirao da je uhićen, već je rekao da je samo priveden po, inače, kako je kazao, nevažećoj srpskoj tjeralici, te da čeka naredni zrakoplov za Prištinu, piše Fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije