Doboj: Sutra otvaranje Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju

Radiosarajevo.ba
Doboj: Sutra otvaranje Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack sutra će svečano otvoriti novoizgrađeni Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Doboju.

Centar je izgrađen zahvaljujući sredstvima i radu Općine Doboj, Ureda za saradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD-a u BiH, USAID-a, i ostalih patrnera, uključujući UNDP i Ambasadu Češke Republike.

Izgradnja Centra na najbolji način ilustrira predanost i opredjeljenje da se  otvori institucija namijenjena isključivo djeci i omladini sa smetnjama u razvoju, njih 250 koji žive u ovoj regiji, regiji koja je u maju prošle godine bila poharana poplavama. Interesi i potrebe djece i omladine sa smetnjama u razvoju bili su glavni motiv tokom izgradnje, dizajna i opremanja Centra, kao i usluga koje on nudi.

Ambasada SAD-a uložila je preko 300 hiljada dolara u izgradnju centra, nabavku kompjuterske opreme i specijalizirane terapijske opreme, kao i u obuku osoblja koje će raditi u tom Centru. Općina Doboj također je investirala 520 hiljada KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije