Sevilla osvojila Evropa ligu: Hrabri Dnipro nije uspio

Radiosarajevo.ba
Sevilla osvojila Evropa ligu: Hrabri Dnipro nije uspio

Španska Sevilla osvajač je Evropa lige u sezoni 2014/2015. Momčad iz Andaluzije u sjajnoj finalu nadigrala je ukrajinski Dnipro (3:2) odbranivši tako trofej osvojen prošle sezone. Bio je to ukupno četvrti naslov najboljeg za ovaj klub.

Dnipro je već u sedmoj minuti poveo preko Nikole Kalinića da bi Sevilla ekspresno poravnala golovima Grzegorza Krychowiaka i Carlosa Bacce.

No, do kraja izvrsnih 45 minuta još je za ukrajinski tim zabio kapiten Ruslan Rotan u posljednjim trenucima prvog dijela igre. Bio je to sjajan pogodak iz slobodnjaka.

Sjajni Bacca

U nastavku je bolje meč otvorio Dnipro, ali uskoro je favorizovani španski sastav uspostavio ravnotežu, a potom i preuzeo inicijativu. Donijelo im je to rezultat: za 3:2 zabio je nezadrživi Bacca. Ispostavilo se, konačnih, 3:2 u jednom od najboljih finala Evropa lige posljednjih godina. 

Bio je ovo, dakle, već četvrti trofej ovog takmičenja za Sevillu koja je tako postala najtrofejniji klub u Evropa ligi, bivšem Kupu UEFA.

Večerašnje finale odigrano je u Varšavi.

Pogledajte sve golove iz ovog duela. (VIDEO)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije