Potopi u Srbiji: Haos u Novom Sadu, Golubac zaleđen pa potopljen! (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Potopi u Srbiji: Haos u Novom Sadu, Golubac zaleđen pa potopljen! (FOTO+VIDEO)
/ Novi Sad

Jučerašnje nevrijeme u nekoliko gradova u Srbiji donijelo je haos.

Katastrofa je bila u Novom Sadu gdje je dobar dio grada bio potpljen, voda je prodirala u podrume, a nekoliko zgrada je, preventive radi, ostalo i bez struje.


Najteže je, pak, bilo u Golupcu gdje je prvo padao grad, tako velik da je razbijao prozore domova i izloga, a potom se bujica s brda spustila u grad.

„Nebo je potpuno pocrnelo, sivilo je okovalo grad, kad se odjednom srušilo sve. Ne pamtim da sam u svom životu video grad kao što je danas padao kod nas. Sve je izgledalo strašno, voda je odjednom počela da kulja sa brda i dostigla je visinu od dva metra“, priča za srbijanske medije Bojan Pajkić, vlasnik kafića u Golupcu i dodaje:

„Bujica je nosila dva automobila koja su se prepriječila u centru grada. Najstrašnije je što kiša ne prestaje.“


Policijske i vatrogasne ekipe pokušavale su da saniraju stanje, a dodatni problem je što je i magistrala blokirana zbog čega njihova vozila nisu mogla prići koloni vozila koje je nevrijeme zahvatilo i skoro bukvalno zaledilo.


U Novom Sadu, najveći problem bio je u Ulici Kornelija Stankovića gdje se, javljaju mediji, dogodio pravi potop, a slično je bilo i u Kisačkoj ulici, gdje je ulična bujica zarobila nekoliko automobila.

Glavni razlog zbog kog je došlo do zadržavanja vode na gradskim ulicama je izuzetno velika količina padavina koja je za vrlo kratak vremenski period donijela ogromnu količinu vode koju kanalizaciona mreža nije mogla primiti u tako kratkom roku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije