Madeleine Albright o mladom bh. političaru: S divljenjem! Novoj generaciji!

Radiosarajevo.ba
Madeleine Albright o mladom bh. političaru: S divljenjem! Novoj generaciji!
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Protekle sedmice u Washingtonu je održana konferencija pod nazivom Prije i poslije Daytona: Bosanska prošlost i njena evropska budućnost, na kojoj su govorile brojne eminentne ličnosti iz političkog života poput Madeleine Albright, Hoyt Yee, Lars-Gunnar Wigemark, Swanee Hunt, Richard Kauzlarich, Jaques Paul Klein, prof. Daniel Serwer, Daniel Hamilton, Saša Toperić, Eduard Joseph, Jadranka Negodić, Marvin Kalb, Michael MacQueen, Robert Bob Beecroft, dok se putem linka na koncertu posvećenom Srebrenici, kao završnom eventu, obratio i bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton.

Jedan od organizatora i česnika konferencije bila je Američko-bosanska fondacija (ABF), koju su predstavljali Mirza Ustamujić, predsjednik Upravnog odbora fondacije i Mak Kamenica, izvršni direktor fondacije.

Konferenciju je pratio niz sastanaka predstavnika fondacije s učesnicima i gostima, od kojih je interesantan posebno onaj s Madeleine Albright, kada je bivša državna tajnica Sjedinjenih Američkih Država poklonila svoje memoare opisane kroz bestseler New York Timesa „Madam Secretary“ Mirzi Ustamujiću, s porukom „Sa divljenjem! Novoj generaciji!“, želeći iskazati zadovoljstvo obavljenim razgovorom i poslati poruku jednoj novoj generaciji mladih političara koji se žele boriti za prosperitet i napredak Bosne i Hercegovine.

Također, da je Ustamujić ostavio pozitivne utiske tokom konferencije u Washingtonu potvrđuju i dvije potpisane i personalizirane knjige o Bosni i Hercegovini bivše američke ambasadorice u Austriji i filantropa Swanee Hunt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije