Stanje na putevima: Otežan saobraćaj na autoputu Zenica - Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Stanje na putevima: Otežan saobraćaj na autoputu Zenica - Sarajevo

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraćaj se ovoga jutra odvija po mokrom kolovozu. Na području gdje pada kiša savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođenu trenutnim uvjetima na putu.

Sporija i opreznija vožnja vozačima se savjetuje na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona. Frekvencija vozila je pojačana posebno u blizini većih gradskih centara. Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na autoputu A-1 Zenica jug - Sarajevo sjever izvode se radovi na redovnom održavanju (košenje trave u razdjelnom pojasu), tako da se saobraćaj na dionici Visoko - Podlugovi, u dužini od 3 km, preusmjerava iz preticajne u voznu traku.

Na autoputu Bosanska Gradiška - Banja Luka na lokalitetu Kutlešin Gaj zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom. Na graničnim prijelazima, zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko - Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije