Brčko: Zatražen pritvor osumnjičenom za spolni odnos s osmogodišnjakinjom

Radiosarajevo.ba
Brčko: Zatražen pritvor osumnjičenom za spolni odnos s osmogodišnjakinjom

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH predložilo je određivanje pritvora osumnjičenom Jasminu Radenici (22),  koji je sinoć lišen slobode u okviru istrage o spolnom odnosu s djetetom u  naselju Prutače južno od Brčkog, javlja Fena.

“Nakon što je tokom dana ispitan u Tužiteljstvu prema osumnjičenom je predložen pritvor zbog opasnosti da bi  mogao pobjeći ili da bi mogao ponoviti kazneno djelo, obzirom na nedostupnost nakon izvršenja kaznenog djela, te imajući u vidu da je  ranije  višestruko osuđivan između ostalog i za kaznena djela protiv spolne slobode i morala. 

Muškarac uhapšen zbog sumnje da je silovao osmogodišnju djevojčicu

Osim toga, radi se o istrazi za kazneno djelo  za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice kaznenog djela. S tim u vezi  ocijenjeno je da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda“, navodi se u saopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije