Godinu dana kasnije: Spasilačka služba iz Mostara se sjeća (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Godinu dana kasnije: Spasilačka služba iz Mostara se sjeća (VIDEO)

Na današnji dan, prije godinu dana, našom zemljom vladala je tuga, beznađe i poplave. Na današnji dan u mnogima se probudila solidarnost da pomognu onima kojima su domovi nestajali pred očima, koji su se istinski bojali za svoje sutra. Svoju snagu i važnost tih teških dana pokazala je i Interventna spasilačka služba Mostar.

Veliki broj pripadnika gorskih službi spašavanja i volontera otišlo je iz Mostara u ugrožena područja, a građani su prikupili više od 40 tona robe koja je upućena u poplavljene dijelove zemlje.

"Prvo smo bili u Srebreniku, Maglaju i Modriči, a potom nekoliko dana u Bijeljini. Sela oko Bijeljine su prazna, ogroman broj stanovnika je evakuiran i smješten u škole i prihvatne centre u Bijeljini. Tko je uspio izvući živu glavu može biti sretan samo zbog toga, jer u bijeljinskim selima sve je uništeno", govorili su prije godinu dana članovi ISS Mostar.

Interventna spasilačka služba Mostar spasila je veliki broj ljudi i čamcima ih prebacivali na sigurno, uglavnom se radilo o starim i iznemoglim osobama, te o djeci, za one koji su odbijali napustiti svoju imovinu osigurali su hranu i vodu..

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije