Bujica nosi kuću: Snimak koji budi ružna sjećanja (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Bujica nosi kuću: Snimak koji budi ružna sjećanja (VIDEO)

Olujno nevrijeme, 15-metarski valovi i poplave već treći dan ugrožavaju živote Australaca. Njih stotinjak spašeno je od vodenih bujica u Sydneyju i New South Walesu, troje stanovnika starije životne dobi u utorak je pronađeno mrtvo u Dungogu - sjeverno od Sydneyja - a otprilike 200 hiljada domaćinstava još uvijek je bez električne energije, javlja BBC, prenosi novinska agencija Patria.

U Maitlandu, u Novom Južnom Walesu, dvije se osobe smatraju nestalima. Njihov automobil odnijela je bujica.

"Imamo ideju o mjestu gdje se nalazi vozilo ali ne možemo mu pristupiti zbog visokog vodostaja", objasnio je Brian Tracy iz lokalne policije.

Australski hidrometeorološki zavod upozorio je kako ih, prije smirivanja vremena, očekuje još obilnih kiša i snažnih naleta vjetra koji dostižu brzinu od 100 kilometara na sat.

Stanovnici olujom pogođenih područja kažu kako ovakvi vremenski uvjeti nisu zabilježeni više od stoljeća. Iako se čini kako bi se vrijeme moglo početi smirivati, australski državni dužnosnici poručuju da je idućih 48 sati ključno.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije