Traje borba za vođu Željinih navijača, uprava neće pred kamere (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Traje borba za vođu Željinih navijača, uprava neće pred kamere (VIDEO)

Policija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsila je Izudina Tahirovića, osumnjičenog za ubistvo Mirze Raščića, koje se sinoć dogodilo u sarajevskom naselju Grbavica, u prostorijama koje koristi Udruženje navijača Fudbalskog kluba Željezničar. Tahirović je predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Iz uprave kluba - šutnja.  

Tekst u rubrici Šta drugi pišu preuzimamo s portala Federalna.ba.

U prostorijama Udruženja kluba navijača Željezničar na Grbavici nestao je jedan mladi život. Sinoć je hladnokrvno ubijen Mirza Raščić. Ubica je Izudin Tahirović, poznat policiji zbog poslova s drogom. Nakon što je ispalio 5 metaka u Mirzu, stigao je i na Facebooku objaviti status. 

Danas na mjestu ubistva kao da ništa nije bilo. Niko ne želi pred kamere. 

Nezvanično, FTV saznaje da se sve vrti oko toga ko će biti glavni vođa među Željinim navijačima - Amar Zulić ili možda Benjamin Delalić. 

Upravo Amar Zulić, kako nezvanično saznajemo, 10 minuta prije sinoćnje pucnjave, istukao je Izudina Tahirovića. Tahirović, bijesan zbog batina, odlazi po pištolj i vraća se u prostorije navijača, ne nalazi Amara Zulića, ali nalazi Mirzu Raščića, dobrog Amarovog prijatelja, i hladnokrvno ga ubija. 

O kriminalu među Željinim navijačima, dilanju droge, vođama navijača - niko neće da priča. Jednostavno, svi se boje. 

A vrh kluba dobro je sarađivao i sa Zulićem i sa Delalićem, posebno direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak. 

Pogledajte video prilog Federalne televizije.

Danas pred kamere neće ni on, ni predsjednik kluba Almir Gredić, iako smo im dali priliku da se javno ograde od sinoćnjeg čina. Izašli su sa sastanka iz zgrade Fudbalskog saveza BiH i nisu osjećali potrebu da bilo šta kažu. 

I za kantonalni MUP je sinoćnje ubistvo bilo samo još jedno u nizu krivičnih djela. Iako se družio sa onim koji ga imaju, ubijeni Mirza Raščić nije imao kriminalni dosije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije