Sutra premijera filma 'Puževa supa' u Sarajevskog ratnom teatru

Radiosarajevo.ba
Sutra premijera filma 'Puževa supa' u Sarajevskog ratnom teatru

Film "Puževa supa" reditelja Benjamina Konjicije premijerno će biti prikazan sutra u foajeu Sarajevskog ratnog teatra.

Mladi i talentovani režiser Benjamin Konjicija, pored režije, za ovaj film ujedno potpisuje i scenarij, kameru, zvuk te montažu.  U ostvarenju glume Ada Konjicija, Aldin Karahasanović, Hanna Zuković, Irnis Šljivo, Emina Murselović, Benjamin Konjicija i Dino Salihagić (glas).  

Ulaz na sutrašnju projekciju je besplatan, saopćeno je iz SARTR-a, javlja Fena.

Trinaestogodišnja djevojčica Silvia nasljeđuje malenu kuću u šumi daleko od civilizacije, nakon smrti njene prabake. Silvia nije zainteresirana za svoje nasljedstvo, sve dok se ne zaljubi u savršenstvo prirode, koja okružuje kuću. 

Odlučuje da tu ostane, ne znajući da u njoj već živi Kokleo, jako neobičan mladić, koji ima veliku opsesijom puževima, stvorenjima koje većina smatra beznačajnim, ali on im pridaje ogroman značaj.  

Kokleo, iako se naizgled ne čini posebno bistar, u svojim razgovorima sa Silviom pokazuje izričitu dubokoumnost, a s njom razgovara i o svom traumatičnom djetinjstvu. Situacija postaje komplikovanija kada Silvia saznaje da je za smrt njene prabake neko odgovoran, a sva sumnja je upućena na Koklea.  

Benjamin Konjicija je učenik trećeg razreda Četvrte gimnazije Ilidža. Snimanjem filmova se bavi već pet godina i u tom periodu je snimio oko 17 filmova.  

Prvi radovi su prikazivani u užem krugu porodice, prijatelja i za školske potrebe, a svoje kasnije filmove prikazuje i javno. Godine 2013. snima film "Drakula" i film je javno prikazan na promociji filma u kulturnom centru Yunus Emre u Fojnici.  

Njegov kratki film "Zlatna kantica" (2014.) je u sklopu programa Punk Cinema u organizaciji Operacije Kino prikazan na 20. Sarajevo Film Festivalu. Film "Rihterova skala" (2014.) je njegov do sada najuspješniji film.  

Osim što je prikazan na promociji u Multimedijalnom centru Ilidža, također je učestvovao na festivalu Video und Filmtage u Beču, gdje je nagrađen kao jedan od najboljih filmova na festivalu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije