Sedam crnih dana u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Sedam crnih dana u Sarajevu

Pucnjave, ubistva, pljačke i razbojništva... sve ovo postalo je dio sumorne sarajevske svakodnevnice. Niste sigurni u haustoru, niste sigurni u tramvaju, niste sigurni u automobilu, niste sigurni ni u vlastitom domu... 

Mapa 'crnog' Sarajeva u 2015. godini: Pucnjave i ubistva, bombe i zapaljeni automobili (FOTO)

Šta se dešavalo tokom protekle sedmice?

Ponedjeljak

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 28 saobraćajnih nezgoda, od toga 27 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom su dva osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena četiri vozača, deset osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrirana motorna vozila.

Utorak

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 32 saobraćajne nezgode, od toga 29 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama, kojom prilikom su tri osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, osam osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest neregistriranih motornih vozila.

Povrijeđene dvije osobe u saobraćajnoj nesreći na Ilidži

Sudar na Marijin-Dvoru: Na automobilima pričinjena materijalna šteta

Srijeda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 36 saobraćajnih nezgoda, od toga 32 s materijalnom štetom i četiri s nastradalim osobama, kojom prilikom je sedam osoba lakše povrijeđeno. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno šest vozača, četiri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita i deset neregistriranih motornih vozila.

Za samo sat vremena: Zbog skliske ceste nekoliko saobraćajnih nesreća u Sarajevu

Koševsko Brdo: Tokom noći probušene gume na 30-ak automobila

Četvrtak

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 33 saobraćajne nezgode, od toga 30 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a tri lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno šest vozača, dva osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrirana motorna vozila.

Tučnjava u Studentskom domu u Nedžarićima: Jedna osoba povrijeđena

FOTO: Na Marijin Dvoru gorio automobil

Benjamin Delalić se predao policiji zbog pucnjave u Sarajevu?

Nova tuča kod Studentskog doma Nedžarići

Sarajevo: Privođenje osoba osumjičenih za proizvodnju i prodaju droge (FOTO)

Sudar dva vozila u sarajevskom naselju Briješće, povrijeđene dvije osobe

Petak

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 43 saobraćajne nezgode, od toga 42 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, četiri lica prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri eregistrirana motorna vozila.

Uz prijetnju oružjem: Opljačkana banka u Sarajevu

Vogošća: Teško povrijeđen pješak

Subota

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 32 saobraćajne nezgode, od toga 28 s materijalnom štetom i četiri s nastradalim osobama, kojom prilikom je sedam osoba lakše povrijeđeno. 

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen 31 vozač, četiri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri lica prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i deset neregistriranih motornih vozila.

Uhapšen vozač koji je udario pješaka u Vogošći

Troje povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći

Saobraćajna nesreća u Hrasnom: Dvije osobe povrijeđene

Nedjelja

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 20 saobraćajnih nezgoda. Od toga je 16 s materijalnom štetom i četiri s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala, dvije osobe teže, a jedna lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 34 vozača, osam osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita i šest neregistriranih motornih vozila. 

Saobraćajna nesreća na Ilidži: Povrijeđena jedna osoba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije