Najjača bura u povijesti! Poplavljene ulice, prevrnuti automobili (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Najjača bura u povijesti! Poplavljene ulice, prevrnuti automobili (FOTO+VIDEO)

Ciklona Rea jutros je zahvatila Hrvatsku. Vrijeme je u cijeloj zemlji loše, a najteže je na Jadranu gdje probleme stvara jaka bura. U kopnenim krajevima uglavnom je oblačno, a osjećaj hladnoće pojačava hladan sjeverni vjetar, javlja 24sata.hr.

Orkanska bura koja je na području Rijeke zapuhala sinoć zadala je riječkim vatrogascima pune ruke posla. Mnogobrojne intervencije koje su započele još od sinoć ne prestaju ni tokom dana. Uglavnom se radi o srušenim stablima, uklanjanju grana s ceste, srušenim dimnjacima i limovima te kontejnerima za smeće.

Hrvatski mediji pišu kako je jak vjetar podigao i krov zgrade Osnovne škole u Dražicama. Srećom, nitko nije povrijeđen.

Na Makarskoj rivijeri puše bura prosječnom brzinom od 70-ak, s orkanskim udarima i više od 140 kilometara na sat, a u zadnjih 12 sati palo je 17 litara kiše po metru kvadratnom.

'PMC Split prvi put u povijesti u svome upozorenju dao je prognozu vjetra na nekom dijelu Jadrana iznad 100 čvorova. Sada podno Velebita daju rekordno prognoziranih 130 čvorova (240 km na sat)!', objavio je Crometeo na svojoj službenoj Facebook stranici.

 
U zastoju je pomorski i zračni saobraćaj, a dubrovačke saobraćajnice su  poplavljene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije