FOTO: Vremešne Kineskinje brinu se za 1.300 napuštenih pasa

Radiosarajevo.ba
FOTO: Vremešne Kineskinje brinu se za 1.300 napuštenih pasa

Nova godina je u Kini dan koji se tradicionalno provodi s porodicom, ali je pet starijih žena iz grada Weinan u provinciji Shaanxi, izabralo da taj svečani dan provede u društvu više od 1.300 napuštenih pasa.

O psima se volonterski brinu već šest godina, jer je to jedini način da ih se spasi od teškog života na ulici, a podmirivanje potreba tako velikog čopora nije nimalo lagan posao. Žene se svakog dana bude u četiri ujutro da bi pripremile oko 400 kilograma hrane za gladne pse.

Rijetki azil za pse u zemlji u čijim se dijelovima i danas jedu psi, pokrenula je 2009. godine 60-godišnja Wang Yangfang, sažalivši se na tužnu sudbinu napuštenih pasa koji završavaju u kafilerijama. Dobila je dozvolu i od tada se, zahvaljujući isključivo donacijama dobrih ljudi, brine o ovim životinjama.

Broj napuštenih pasa u gradu Weinan je, krivicom neodgovornih vlasnika, s godinama rastao, pa je Wang morala zaposliti još četiri radnice, sve svoje vršnjakinje, gospođe u sedmoj i osmoj deceniji života.

U fotogaleriji pogledajte kako izgleda njihov uobičajeni radni dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije