Dvojica maloljetnika iz Laktaša ukrali automobil i zlatni nakit

Radiosarajevo.ba
Dvojica maloljetnika iz Laktaša ukrali automobil i zlatni nakit

Dvojica maloljetnika iz Laktaša osumnjičena su za krađu vozila te zlata i prehrambenih proizvoda iz jedne kuće u toj opštini, piše Fena.

Osumnjičeni šesnaestogodišnjak je 13. februara, iskoristivši nepažnju vlasnika, ukrao Golf ispred porodične kuće u mjestu Jablan, kod Laktaša. Vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Daljom istragom i na osnovu prikupljenih dokaza, policija je utvrdila da je ovaj šesnaestogodišnjak zajedno s petnaestogodišnjakom, u noći između 13. i 14. februara, iz jedne porodične kuće u mjestu Jablan otuđio mobilni telefon, zlatni nakit i prehrambene proizvode, pričinivši materijalnu štetu u iznosu od oko 700 KM.

Prema ovim maloljetnicima se postupalo u skladu s odredbama Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku i nakon završene kriminalističke obrade, u zakonom predviđenom roku, predati su tužiocu za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banja Luka, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Ovi maloljetni prestupnici su otkriveni tokom kriminalističke obrade N.G. (1996) iz Trna, koji se sumnjiči da je 18. februara izvršio krivično djelo razbojništva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije