'Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla' pred publikom u Mostaru

Radiosarajevo.ba
'Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla' pred publikom u Mostaru

Predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i East West Centra Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla, satira o savremenim političkim, ekonomskim  i socijalnim procesima, autora i režisera Harisa Pašovića, gostovat će u Mostaru.

Predstava će biti prikazana u utorak, 3. februara 2015. godine s početkom u 20 sati u velikoj sali Narodnog pozorišta Mostar.

Haris Pašović i East West Centar se, u predstavi Mujo, Suljo i Fata, ovoga puta obraćaju onome najboljem u nama, našem smislu za humor i našoj superiornoj osobini da se šalimo na vlastiti račun. Mujo i Fata, kroz međusobni dijalog i dijalog sa publikom silaze u samo srce tame, suštinske probleme u životu savremenih stanovnika BiH. Komične, a često crno-humorne scene, smjenjuju se sa izvrsnim songovima. Mujo i Fata doživljavaju buđenje, osvještenje i transformaciju koja je utemeljena nada za izlazak iz krize.

Predstava Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla potiče publiku na kritičko mišljenje. Na pametan i zabavan način, predstava ohrabruje samostalno mišljenje u vezi sa politikom, društvom, medijima, a prije svega slobodom.

U našem vremenu u kojem informacija pogrešno zamjenjuje pojam znanja, a socijalni mediji daju iluziju o javnom angažmanu, ova predstava ohrabruje individualnost, autentičnost i zdrav razum.

U predstavi igraju: Džana Džanić i Saša Handžić, dok u filmskom dijelu igraju: Enes Salković, Mugdim Avdagić, Lana Delić, Hazim Begagić, Adis Mehanović, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegovć-Avdagić, Lana Zablocki-Džehverović i Anđela Ilić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije