Nakon smrti radnika: Tužioci traže pritvor za rukovodioce firme 'Famus'

Radiosarajevo.ba
Nakon smrti radnika: Tužioci traže pritvor za rukovodioce firme 'Famus'

Kantonalni tužioci u Sarajevu, nakon današnjeg ispitivanja osumnjičenih, odlučili su da Kantonalnom sudu predlože pritvor za direktora firme Famus gradnja 3 Kemala Karahmeta, tehničkog direktora Miralema Jahića i rukovodioca gradilišta Dženana Hadžema.

Srušila se skela, dvije osobe poginule, jedna teško povrijeđena

To je za Fenu izjavio glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Alem Hamzić.

Tužioci su zaključili da postoji osnovana sumnja da su njih trojica odgovorni za "teško krivično djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine iz člana 328, stav 2, Krivičnog zakona FBiH, u vezi s krivičnim djelom nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova iz člana 326, stav 1".

Šta je izazvalo rušenje skele na Marijin Dvoru?

Famus gradnja 3 je firma koja gradi objekt u ulici Hiseta na Marijin-Dvoru u Sarajevu, na kojem se u srijedu desila teška nesreća od čijih su posljedica preminula dva radnika, a treći je u bolnici.

Nesreća se dogodila kada se s objekta obrušila oplata i u padu povukla skelu.

Obrušeni materijal teško je povrijedio radnike iz Tešnja Razima Halilovića i Enesa Halilovića, koji su preminuli, dok je treći povrijeđeni Nevzet Halilović preživio i liječi se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije