Voda se povukla u korita, nema novih klizišta u BiH

Radiosarajevo.ba
Voda se povukla u korita, nema novih klizišta u BiH

Situacija se u Bosni i Hercegovini, kada su klizišta i poplave u pitanju, normalizuje, potvrdili su za Anadolu Agency iz Civilne zaštite.

"Na klizištu u Donjem Vakufu nije bilo pomjeranja tla u posljednja 24 sata. Većina stanovništva se vratila u svoje domove i noć provela tamo. I dalje se preporučuje maksimalan oprez posebno u noćnim satima", naveli su iz Civilne zaštite opštine Donji Vakuf.

Prema podacima Civilne zaštite Kantona Sarajevo, stanje na poplavljenim područjima opštine Ilidža i Novi Grad se normalizuje.

"Voda se povukla u svoje korito. U toku jučerašnjeg dana obavljena je dezinfekcija poplavljenih područja. Crveni križ je dijelio pakete s higijenskim potrepštinama potrebnim za čišćenje objekata", pojasnili su iz kantonalne Civilne zaštite.

Na području Zeničko-dobojskog kantona nema aktiviranja novih klizišta. Prema informacijama kantonalne Civilne zaštite nema aktiviranja novih klizišta te se radi na saniranju starih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije