Inter spasio bod protiv Lazia, nova majstorija Matea Kovačića (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Inter spasio bod protiv Lazia, nova majstorija Matea Kovačića (VIDEO)

Inter je uspio večeras ostati neporažen u derbiju 16. kola Serie A. Oni su na Meazzi dočekali Lazio i uspjeli spasiti jedan bod nakon što su imali dva gola zaostatka. Na kraju je završilo 2:2.

Nesuđeni junak gostujuće pobjede je brazilski veznjak Felipe Anderson koji je sa dva gola u prvom poluvremenu šokirao navijače Intera kao i njihovog trenera Roberta Mancinija.

Gledaoci na legendarnom stadionu nisu čestito ni sjeli na svoja mjesta, a Lazio je već imao prednost. Sjajan ubačaj Ledesme sa lijeve strane, Anderson je lijepo primio loptu te se oslobodio Ranocchije i savladao Handanoviča.

Drugi pogodak Brazilca je pravo malo remek djelo. Dvadesetjednogodišnji veznjak je loptu na centru primio i krenuo u kontranapad. Nanizao je dvojicu stopera Intera te sa petnaest metara loptu poslao u mrežu Intera za 0:2.

Sjajni Mateo Kovačić je u 66. minuti smanjio na 1:2. Mladi hrvatski reprezentativac je sjajnim volej udarcem savladao golmana gostiju.

Erupciju oduševljenja na stadionu je donio pogodak Rodriga Palacija iz 81. minute. Argentinac je odličnu asistenciju D'Ambrosija smjestio u mrežu za izjednačenje rezultata.

Inter je 11. sa 21 bodom dok je Lazio treći i dosad je osvojio 27 bodova.

Naš Senad Lulić je na terenu proveo 64 minute kada ga je zamijenio Onazi. Prethodno je u prvom poluvremenu zaradio žuti karton.

Pogledajte sve golove sa večerašnjeg susreta.

Pratite sportsku rubriku portala Radiosarajevo.ba na Facebooku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije