Biti novinar u Sarajevu: Napadnut jer je radio svoj posao

Radiosarajevo.ba
Biti novinar u Sarajevu: Napadnut jer je radio svoj posao

Napadi na novinare širom svijeta nisu nikakva rijetkost. Drukčije nije ni u Bosni i Hercegovini. Svakodnevni su pritisci na medije iz ovog ili onog razloga, a nisu rijetki ni fizički obračuni s reporterima koji su ''često bezobrazni'' jer rade svoj posao.

Ekipa TVSA napadnuta tokom zadatka dok su snimali prilog o brucelozi 

Neugodnosti su brojne i svakodnevne. Jedna se desila jučer. Napadnut je novinar TVSA N.V. prilikom obavljanja reporterskog zadatka u sarajevskom naselju Buča Potok.

Iz sarajevske televizije kratko su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da se napadnuti kolega osjeća dobro i da osim stresa, nije pretrpio ozbiljne tjelesne ozljede i da se već danas javio na nove zadatke.

''U namjeri da vas informiramo o širenju bruceloze na području Novog Grada, naša ekipa posjetila je imanje u Buča Potoku gdje je ovaj virus registriran. Vlasnik imanja Hanefija Totić fizički je nasrnuo na naše kolege. Nasreću, sve je prošlo bez teže povrijeđenih, oštećena je oprema i uništene naočale novinara. Snimljeni materijal nasilno je oduzet. Svemu su prisustvovali nadležni iz Ministarstva za privrede koji su željeli da ustanove štetu na imanju. Na naš poziv intervenirala je i policija'', kazali su.

Napadač je priveden i istraga je u toku. Ovo je jedan u nizu napada na novinare koji nastoje časno raditi svoj posao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije