Juniorska Euroliga: Sparsi otvaraju protiv Armani Milana

Radiosarajevo.ba
Juniorska Euroliga: Sparsi otvaraju protiv Armani Milana

Juniorski tim Sparsa se uveliko priprema za kvalifikacijski turnir juniorske Eurolige koji se krajem decembra igra u Rimu. Kako je već poznato, Sparsi se nalaze u grupi B zajedno sa Emporio Armanijem iz Milana, Virtusom iz Bologne te španskom Unicajom iz Malage.

U grupi A se nalaze zagrebačka Cedevita, Stella Azzurra, Brose Basket i Maccabi iz Tel Aviva.

Sarajevski tim prvu utakmicu igra protiv talijanskog Armanija 27. decembra u 16:30 sati. Naredni susret je na rasporedu sljedećeg dana u 11:30 kada će igrati sa Virtusom. Posljednji suparnik u grupnoj fazi je ekipa Unicaje sa kojom će saajevski klub igrati 28. decembra u 20:30 sati.

Utakmice za plasman su na rasporedu 29. decembra. Pobjednik turnira plasirat će se na završni juniorski turnir Eurolige, koji se igra paralelno sa seniorskim final-fourom Eurolige u Madridu sljedeće godine.

"Juniorski sastav Sparsa redovni je učesnik Eurolige. Mi smo jedini klub iz Bosne i Hercegovine kome je pripala čast da bude redovni sudionik jednog ovakvog događaja, te da se nađe u društvu europskih košarkaških velikana", kažu iz Sparsa.

Pratite sportsku rubriku portala Radiosarajevo.ba na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije