FOTO: Serijal fotografije i filma 'Ratnice Mira'

Radiosarajevo.ba
FOTO: Serijal fotografije i filma 'Ratnice Mira'

Centar za post-konfliktna istraživanja iz Sarajeva i Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u saradnji sa art kinom Kriterion u periodu od 25. do 27. novembra organizuju projekciju filmova i izložbu fotografija "Ratnice Mira" u znak podrške Međunarodnoj kampanji za zaustavljanje seksualnog nasilja u konfliktu - “IT IS TIME TO ACT”.

Umjetnički radovi, fotografije i filmovi posvećeni su ženama koje su promijenile lice konflikta i utjecale na društvo u cijelini. Izložbom “Hasijina priča” serijal filmova i fotografija o ženama svečano je otvoren​ ​25. novembra​ u 17 sati, a narednih dana nastavile su se projekcije koje donose priče o položaju žena žrtava seksualnog nasilja u Bosni I Hercegovini. 

Otvaranju izložbe prisustvovati su Velija Hasanbegović, fotograf i Hasija Branković, preživjela žrtva, te Velma Šarić, direktorica CPI, Vanja Lazić, direktorica art kina Kriterion i Almir Alić, predstavnik Sekretarijata Međunarodnog krivičnog suda za zločine na prostoru bivše Jugoslavije (ICTY).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije