Afganistanka uzela pušku u ruke kako bi osvetila ubijenog sina, ubila 25 Talibana (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Afganistanka uzela pušku u ruke kako bi osvetila ubijenog sina, ubila 25 Talibana (VIDEO)

U gradu Farah Afganistanka je uzela pušku u ruke i direktno se sukobila sa talibanskim militantima koji su prije toga ubili njenog sina, javlja Anadolu Agency (AA)

Naime, Afganistanka Reze Gul satima se hrabro i neumorno borila sa militantima kako bi osvetila sina. 

Nakon sukoba sa militantima kazala je kako ne postoji drugi način da se uspostavi sigurnost na tom području.

Naglašava kako nimalo nije razmišljala šta bi se njoj moglo desiti kada je krenula da puca prema militantima. Dodaje kako je željela da se na taj način osveti za smrt sina.

"Jutros su rano izveli napad na kontrolnu tačku gdje se nalazio moj sin. Ubili su ga pred mojim očima. Odmah sam uzela oružje i pucala na Talibane", rekla je ova hrabra žena. 

Istakla je da je u sukobima, koji su trajali nekoliko sati, ubijeno 25 militanata

"U pomoć su mi pritekli muž, sin i snaha koji su se također sukobili sa Talibanima. U sukobima koji su trajali oko sedam sati ubijeno je 25 militanata, dok ih je pet ranjenih", istakla je ova Afganistanka. 

Glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova Afganistana Sedik Sediki za AA je kazao kako se Reze Gul satima hrabro borila protiv Talibana. 

Napominje da je ova žena već sada postala simbol borbe i otpora afganistanskih žena. 

Na kraju je istakao kako će policija Afganistana dati punu podršku ovoj ženi i njenoj porodici u borbi protiv militanata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije