Jasmin Fazlić Jala: Ko je sretan ni u hali nije gladan

Radiosarajevo.ba
Jasmin Fazlić Jala: Ko je sretan ni u hali nije gladan

Jasmin Fazlić Jala, mladi je sarajevski reper koji se ovom vrstom muzike počeo baviti kao četrnaestogodišnjak. Javnosti je postao poznat tek prije nekoliko godina, a najpoznatiji je po saradnjama sa Bubom Corellijem, s kojim polako osvaja bh. rep scenu. 

Sa Jalom smo razgovarali o njegovom pogledu na rap u našoj zemlji i svijetu, o novom albumu koji izlazi u decembru, ali i o njegovim planovima za budućnost.

Kada je riječ o odnosu koji ima sa drugim kolegama iz muzičkog svijeta, mladi reper kaže kako se ne zamara previše onime što drugi radi.

„Iskreno ne zamaram se negativnim ljudima i njihovim stavovima, sa kolegama imam dobar odnos i trudim se da tako i ostane“, kaže Jala za Radiosarajevo.ba.

Buba Corelli: Para nema, pokupiše ih narodnjaci i džigeraši

Sa četrnaest godina Jala je počeo sa snimanjem u improviziranom kućnom studiju, a kada je riječ o današnjoj situaciji, smatra kako većina sebi može priuštiti solidnu opremu za snimanje.

„To je najmanji problem, zato se i 'svako' bavi ovim, e sad je pitanje koliko su zapravo dobri ili loši u tome?“, pita se Jasmin Fazlić.

U decembru izlazi album Pakt s đavolom koji je Jala snimio zajedno s Corellijem. Pitali smo ga šta sve možemo očekivati od tog uratka?

„Mislim da je to do sada najkompletniji projekat sa naše strane, na albumu ima trinaest pjesama plus dvije bonus trake, ima za svakoga ponešto, nismo se opterećivali stilovima, te smo ovaj put odlučili da 95 posto uradimo sami od matrica pa do finalnog miksa, tako da će se na albumu naći samo jedna gostujuća matrica i to od našeg prijatelja Bokija (KiboBeatz). Na albumu će se također naći i nekoliko gostiju, a o kome je riječ neka ostane tajna do 13. decembra. #PSÐ će se naći u prodaji, a bit će dostupan i na iTunesu, Amazonu, stranici Google Play itd.“

Publika hip hopa raste iz godine u godinu, ali još uvijek je to prilično alternativan pravac kada je riječ o našoj zemlji. Postavlja se pitanja koliko mladi reperi imaju prilika za svirke, i da li je novac koji dobiju dovoljan za normalan život.

Ko je sretan ni u hali nije gladan, zadovoljan sam, novac ne dolazi samo od koncerata, tu je audio i videoprodukcija, a moram da se pohvalim da je RedEye Vision tj. naša produkcijska kuća i oficijelno postala legalan label udruživanjem sa Tempo Production, tako da kapa svugdje pomalo. Vani se ova muzika dosta mijenja i ima najviše hypa oko sebe, donosi, ako ne i najviše novca u muzičkoj industriji, tako da nema brige.“

Poruka za kraj

"Ko ima snove neka ih proba i ostvariti, nebitno o čemu se radilo, ne treba odustati nikada, pogotovo ne od sebe, tako da ja dalje idem istim putem s tim da sa godinama čovjek vidi malo jasnije i hoće više. Šta će biti za deset godina - samo Bog zna, nek' smo živi i zdravi, za ostalo ćemo lako...", poručuje Jala.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije