Milan i Inter remizirali u velikom derbiju (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Milan i Inter remizirali u velikom derbiju (VIDEO)

Najveći talijanski gradski derbi između Milana i Intera je završen večeras bez pobjednika. Popularna Derby della Madonnina, 183. po redu je završena rezultatom 1:1. Nominalni domaćin u ovom susretu je bio Milan i oni su prvi poveli.

Igrala se 23. minuta kada je Jeremy Menez sjajno reagovao na jedan ubačaj te atraktivno loptu ubacio u mrežu Samira Handanoviča. Inter se tek tada probudio i preuzeo inicijativu.

Nerrazzuri su izjednačili u 60. minuti, a strijelac je bio Joel Obi. Nigerijac je lijepim udarcem sa dvadesetak metara pogodio mrežu Diega Lopeza.

Mogao je Milan do pobjede u 72. minuti nakon što je Staphane el Shaarawy izašao sam na golmana Intera, ali je pogodio prečku. Revanširao mu se napadač Intera Mauro Icardi koji je par minuta kasnije također pogodio prečku. U finišu susreta prava drama u kaznenom prostoru Intera.

Šutirao je Andrea Poli, a Ranocchia je u posljednji trenutak spasio mrežu svog gola.

Nakon dvanaest kola, Milan je sedmi sa 18 bodova dok Inter ima bod manje od svojih gradskih rivala. Lider Juventus ima 31 osvojeni bod.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije