Faruk Hadžibegić za Radiosarajevo.ba: Nisam pregovarao, ali poziv ne bih odbio

Radiosarajevo.ba
Faruk Hadžibegić za Radiosarajevo.ba: Nisam pregovarao, ali poziv ne bih odbio

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek nema selektora. Nakon otkaza Safetu Sušiću, Izvršni odbor i dalje u tajnosti pokušava pronaći pravo rješenje za njegovog nasljednika. 

A imena su manje - više poznata svima. Vahid Halilhodžić bio je prvi kandidat i favorit javnosti, ali spekuliše se da je Jablaničanin ipak ostao sam pusta želja navijača. 

Selektora ćemo definitivno tražiti među četiri imena: Amar Osim, Mehmed Baždarević, Robert Prosinečki i Faruk Hadžibegić.

A upravo je ovaj posljednji, čini se, ipak najbliži klupi. Prema još uvijek ništa nije zvanično, Hadžibegić je definitivno ozbiljan, najozbiljniji kandidat. Nije to, naravno, želio potvrditi u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba, ali kako saznajemo, upravo bismo se s Hadžibegićem na klupi reprezentacije mogli družiti u godinama koje dolaze.

''Ne znam, još niko me nije nazvao i pitao da li želim biti selektor reprezentacije. Dok se to ne desi, sve su spekulacije. Da li sam zainteresovan? Naravno, kako ne bih bio? Reprezentaciju pratim od njenih početaka, učestvovao sam u radu tima koji je naš Savez približio Evropi i svijetu i ne bih imao ništa protiv da se ova priča nastavi'', kazao je Faruk Hadžibegić za Radiosarajevo.ba.

Kako je naglasio, imena nekih kandidata za klupu vidio je, ali samo putem sredstava informiranja.

''Baš tako, sve što znam, znam iz medija. Odbor koji će donijeti odluku radi u tajnosti i ne znam kakvu će odluku donijeti. Vidjećemo'', dodao je.

Može li bh. tim ipak zaigrati na Evropskom prvenstvu?

''Mislim da može, stvarno raspolažemo sjajnom ekipom i nevjerovatnim navijačima. Bit će to dobra startna pozicija za novog selektora'', zaključio je Hadžibegić na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Pratite sportsku rubriku portala Radiosarajevo.ba na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije