Liga 12: Sparsi neporaženi na vrhu tabele

Radiosarajevo.ba
Liga 12: Sparsi neporaženi na vrhu tabele

Košarkaši Sparsa su zabilježili novu pobjedu u Ligi 12. Jedina dosad neporažena ekipa je bila Leotar, ali ekipa iz Trebinja je večeras bila u potpunosti nemoćna pred sjajnom ekipom Sparsa. Završilo je sa ubjedljivih 78:51 za sarajevsku ekipu. Kod pobjednika su najbolji bili Nedim Buza i Igor Josipović sa po 17 poena. U ekipi Leotara bolji od ostalih je bio Vladimir Aleksić koji je ubacio 15 poena i imao sedam skokova.

Gostujuću pobjedu je slavila ekipa Kaknja protiv Mladosti. U neizvjesnoj završnici je bilo 78:75 za Kakanj koji je predvodio odlični Željko Palavra koji je ubacio 24 poena i bio najefikasniji igrač na utakmici.

Nakon Bosne Royal, ovog vikenda je na Pecari stradala ekipa Varde. Širokobriježani su slavili sa 30 poena razlike. Bilo je 96:66. Sjajnu utakmicu je odigrao Josip Bilinovac koji je postigao 21 poen, a uz njega vrijedi istaći i Ivana Karačića sa 17 poena.

Građanski je u Bijeljini savladao Zrinjski sa 86:78. Filip Goranović i Pavle Boljkovac su odigrali odličnu utakmicu. Obojica su imala učinak od 22 poena s tim da je Goranović zabilježio i čak deset skokova.

Kod Zrinjskog je bivši reprezentativac naše zemlje Vedran Princ ubacio 23 poena uz sjajan procenat šuta, ali to nije Mostarcima bilo dovoljno za pobjedu. Uz njega je odličan bio i Milorad Šutulović koji je postigao 19 poena.

Sutra se igraju posljednje dvije utakmice. U Tuzli se sastaju Sloboda i Bosna Royal dok Čelik u Zenici dočekuje Heo.

Utakmica u Zenici počinje u 17:30 dok je početak utakmice u Tuzli planiran u 19:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije