FOTO: Kovčeg sa tijelom navijača Marka Ivkovića stigao u Beograd, sahrana u ponedjeljak

Radiosarajevo.ba
FOTO: Kovčeg sa tijelom navijača Marka Ivkovića stigao u Beograd, sahrana u ponedjeljak
/ FOTO: AA

Kovčeg sa tijelom dvadesetpetogodišnjeg navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, ubijenog uoči sinoćnje utakmice Eurolige u košarci između Galatasaraya i Crvene zvezde u Istanbulu, dopremljen je večeras na Međunarodni aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kovčeg sa tijelom Ivkovića u glavni grad Srbije je stigao letom Turkish Airlinesa, a na aerodromu ga je dočekao ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić. Tijelo su preuzeli članovi porodice ubijenog navijača.

Građani Beograda odali su večeras počast navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću. Oko hiljadu ljudi skupilo se u crkvi Svetog Marka u Beogradu gdje su u tišini upalili svijeće. Među okupljenima su bili i predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović i sportski direktor Davor Ristović.

Odavanje počasti Ivkoviću proteklo je bez incidenata, a navijači Crvene zvezde održali su i mirnu šetnju beogradskim ulicama skandirajući ime poginulog navijača. Grupa navijača zaustavila se ispred zgrade Ambasade Turske gdje su se zadržali nekoliko minuta paleći baklje i uzvikujući ime Marka Ivkovića.

Sahrana Marka Ivkovića bit će održana u ponedjeljak.

Izraze saučešča uputio je ranije danas premijer Turske Ahmet Davutoglu, Ministarstvo omladine i sporta Turske, Klub Galatasaray, predstavnici Eurolige i brojni drugi.

Potpredsjednik Galatasaraya Abdurrahim Albayrak je izjavio da turski klub izražava duboko žaljenje zbog smrti Marka Ivkovića, navijača Crvene zvezde, koji je poginuo prije same utakmice Evrolige odigrane sinoć u Istanbulu. On je pozivajući se na izvještaje policije rekao kako je 25-godišnji mladić stradao u međusobnom obračunu gostujućih navijača.

Turski ambasador u Srbiji Mehmet Kemal Bozay pozvan je danas u Ministarstvo vanjskih poslova Srbije gdje mu je uručen demarš zbog sinoćnjeg incidenta u Istanbulu u kojem je smrtno stradao jedan navijač gostujućeg tima, uoči utakmice Galatasaraya i Crvene zvezde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije