Reklama Victoria's Secret koja je razbjesnila svijet

Radiosarajevo.ba
Reklama Victoria's Secret koja je razbjesnila svijet

Victoria's Secret i slavni modeli ovog brenda razbjesnili su svijet svojom posljednjom kampanjom kojom promovišu novu liniju grudnjaka. Ono što je izazvalo zgražanje je slogan koji prati fotografije mršavih manekenki, a glasi:"Savršeno tijelo", poručujući da postoji savršen oblik tijela i da je to baš onaj kakav imaju dotične manekenke.

Više od 14.000 ljudi je potpisalo peticiju u Velikoj Britaniji, kojom se zahtijeva od ovog brenda da se izvini zbog svog nepromišljenog oglašavanja.

"Nova reklama Victoria's Secret šalje štetnu poruku ženama riječima "Savršeno tijelo" preko identičnih, vrlo mršavih manekenki. Ova kampanja je štetna jer ne slavi fascinantnu različitost ženskih tijela, nego bira da proglasi samo jedan oblik tijela "savršenim", stoji u peticiji.

Reakcije na reklamu pojavile su se i na društvenim mrežama, najprije na Twitteru gdje su žene, ali i muškarci iz svih dijelova svijeta osudili poruke koje šalje ova kampanja.

"Otkud pravo Victoria's Secret da određuje šta je to savršeno tijelo?", glasi jedan od njihovih komentara.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije