FOTO: Dvostruki život seksualne radnice i brižne majke

Radiosarajevo.ba
FOTO: Dvostruki život seksualne radnice i brižne majke

Prostitucija je u Danskoj legalna, što još uvijek ne znači da seksualne radnice žive sretan i dostojanstven život, govori nam serija fotografija Marie Hald Život u prostituciji.

Hald se temom prostitucije bavi već godinama, a nakon nebrojeno mnogo pokušaja da svijet seksualnih radnica fotografiše iz neposredne blizine, upoznala je Bonnie, koja joj je razotkrila svoju intimu. Bonnie je 39-godišnja majka troje djece i seksualna radnica, koja je sa Marie Hald podijelila svoju priču o dvostrukom životu koji vodi.

Prijatelji i porodica, kao i njeno starije dvoje djece, znaju čime se Bonnie bavi da bi zaradila za život, a profesija njihove majke često je razlog zlostavljanja koju njena djeca trpe u školi i u susjedstvu.

"Mnogo ljudi je osuđuje, ali ona je samo izabrala da bude iskrena i zbog toga mislim da je istinski hrabra. Na svojim fotografijama sam pokušala prikazati njen život brutalan kakav on najčešće i jeste", objašnjava fotografkinja.

Hald je fotografisala Bonnie u toku godine dana, bilježeći odnos Bonnie i njene djece, Bonnie i njenih klijenata, Bonnie u trenucima samoće. Nekoliko njenih fotografija pogledajte u fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije