The Pigo: Popularna igra Flappy Bird dobila je svoju drugačiju verziju

Radiosarajevo.ba
The Pigo: Popularna igra Flappy Bird dobila je svoju drugačiju verziju

Kreativni tim developera Vlado Tešanović i Demir Blažević, koji je bave razvojem aplikacija i igrica za andorid i ios platforme, kreirali su novu igru u poznatom Flappy Bird stilu pod nazivom "The Pigo"- izgubljena pirana. Ideja je nastala da se takav tip igre učini još zabavnijim.

Ova mala pirana je do sada preplivala skoro 40 zemalja širom svijeta i dostigla oko 400 korisnika u relativno kratkom vremenskom periodu. 

Priča je smještena u mutnim vodama Amazona, gdje naša pirana pokušava preživjeti surovi svijet močvare. Cilj igre je pojesti što više riba koje vam se nađu na putu. Junak naše igrice je Pigo, blago neurotična pirana sa problemom kontrole bijesa. Pigo u svom početnom, normalnom stanju smije jesti jedino male bijele ribice, ali naglo pomračenje uma dobija kada pojede crviće na kojima piše "slow" i tada smije jesti sve što mu se nađe na putu.

Svoju ovisnost o ribljem adrenalinu zadovoljava gutanjem crvića na kojima piše "speed", što ga ubacuje u turbo mode gdje postaje veoma ranjiv i mora izbjegavati sve što mu se nađe na putu. No, to mu zauzvrat daje priliku da osvoji i dodatne bonus poene, ukoliko preživi taj ludi slalom. 

Vaš rezultat se upisuje na Googleovoj i iOS ljestvici, gdje se rangira u odnosu na ostale rezultate drugih igrača Pigoljubaca.

Igra u svakom od nas budi skrivenu piranu, nije nimalo lagana i svakako se ne preporučuje ljudima sa tankim živcima. 

Igrajte se i uživajte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije