Ludwig Kramer u Sarajevu: Predavanje o okolišnom pravu

Radiosarajevo.ba
Ludwig Kramer u Sarajevu: Predavanje o okolišnom pravu

Predavanje profesora Ludwiga Kramera, vodećeg evropskog stručnjaka u oblasti prava okoliša, održat će se na  Pravnom fakultetu u Sarajevu, 31. oktobra 2014. godine. Kramerovo predavanje organizuju Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u suradnji s Pravnim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, Pravnim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Aarhus Centrom. 

Profesor Kramer se više od 30 godina bavio ovim pitanjem radeći u Evropskoj komisiji. Od 2001. do 2004. godine bio je šef Odjeljenja za upravljanje okolišem u Generalnoj direkciji za okoliš. U tom svojstvu, zalagao se za transparentnost, odgovornost i učešće javnosti u oblasti zaštite okoliša. Danas je predavač na temu okolišnog prava na brojnim univerzitetima širom svijeta.

Profesor Kramer će studentima prava iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva govoriti na temu okolišnog prava u 21. stoljeću. On je danas u Sarajevu održao edukativni seminar za tužioce i sudije u BiH na temu Aarhuske konvencije i okolišnog prava EU, koji se provodi u okviru suradnje Misije OSCE-a i entitetskih centara za edukaciju sudija i tužilaca.

Predavanje će se održati u petak, 31. oktobra, u 11,00 u sali IV godine na trećem spratu Pravnog fakulteta u Sarajevu, saopćio je OSCE

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije