Viaggio Senza Tempo - Elektronika made in Italy

Radiosarajevo.ba
Viaggio Senza Tempo - Elektronika made in Italy

Pozdrav svima! Ova emisija se bazira najviše na elektronskoj muzici, različitih atmosfera. A ovo su protagonisti:

The love thieves: oni su dvojac iz Livorna, 18 kilometara južno od Pize. Sviraju jedan synth-pop sa jakim utjecajem new wave scene 80-tih godina.

Aucan: stižu iz Brescie, koja je 110 km udaljena od Milana. Oni su isto dvojac. Počeli su sa sviranjem math-rocka, da bi se kasnije pretvorili u grupu koja svira elektorniku, između dance floora i dub step-a, a tu se miješa možda još ponešto.

Awa oyo: jedan trio koji stiže iz Bergama, na 60 km istočno od Milana. Nedavno su nastali i sviraju muziku koja se može definirati kao elektro-funk. Do sad su snimili samo dvije pjesme.

Huliganz: radi se o solističkom projektu Francesca Pintaudija, koji je takođe, glas i gitara grupe Hank. Nastao je 2012. u Palermu. Brit-synth-pop otpjevan na italijanskom.

The jumpin’ quails: kvartet iz Torina, rođen 2008. godine. Sviraju jednu zanimljivu kombinaciju garagea, beata i synth-popa.

Kavemura: solistički projekat Simone Fassav, muzičara rođenog u Veneciji, koji jer proveo neko vrijeme u Londonu, a danas živi u Hong Kongu. Svira elektroniku prilično amibijentalnog tipa sa elementima loungea.

Menion: solistički projekat Stefana Ferrarija, muzičara koji nam stiže sa Saradinije. Stefano svira ambijentalnu elektroniku sa ponekim elementom glitcha i eksperimentale.

Di maggio baseball team: još jedan solistički projekat Simonea i Maggio da Livornoa.

Jabba: pseudonim Luce di Matteia, muzičara rođenog u Milanu, koji svira različite žanrove elektronike, a koristi i još neke druge pseudonime: Leeza, Hendy Van Morris Bill Catez.

Playlist:
the love thieves – losing games
the love thieves – youth
the love thieves – differences doesn’t matter
the love thieves – karma is my best friend
aucan – loud cloud
awa oyo – kwango
huliganz – temptation
jumpin’ quails – pins and needles
kavemura – see the dawn
menion – night in berlin
menion – sound emotional transator (neeva remix)
dimaggio baseball team – borders
jabba – nately


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije