Specijalno priznanje za pomoć poplavljenim područjima dodijeljeno BH Telecomu

Radiosarajevo.ba
Specijalno priznanje za pomoć poplavljenim područjima dodijeljeno BH Telecomu

Ceremonija dodjele nagrade Dobro za filantropiju, koju dodjeljuju Fondacija Mozaik i Agencija MaŠta u okviru EU projekta SIGN za održivost, upriličena je sinoć u sarajevskoj Vijećnici.

Cilj nagrade je da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim radom i financijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica, te osnažile druge kompanije i pojedince da svojim doprinosom utječu na poboljšanje kvaliteta života u BiH, saopćeno je iz BH Telecoma.

Na osnovu odluke Komisije za odabir, ovogodišnja nagrada je uručena u šest kategorija. Agencija Mozaik je dodijelila kompaniji BH Telecom Specijalno priznanje za pomoć poplavljenim područjima.

BH Telecom je poduzeo više aktivnosti za pomoć građanima koji žive u poplavljenim područjima u BiH. Kompanija je donirala milion KM Federalnom fondu za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Istovremeno je stanovništvu najugroženijih područja u BiH podijeljeno više stotina mobitela, kartica, ruksaka, majica, deka i druge opreme.

Ostali dobitnici nagrade u oblasti korporativne filantropije su Prevent BH d.o.o. u kategoriji velikih kompanija, VGT osiguranje d.d. u kategoriji srednjih kompanija i Elcom d.o.o. u kategoriji malih kompanija.

Nagrađene su i osobe koje brinu o svojim zajednicama i koje kroz razvoj filantropije doprinose dugoročnom razvoju naše zemlje, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije