Ivica Osim: BiH ima jednog ili dva igrača koji donose prevagu, više nema...

Radiosarajevo.ba
Ivica Osim: BiH ima jednog ili dva igrača koji donose prevagu, više nema...

Ivica Osim, legendarni trener Željezničara i selektor reprezentacije Jugoslavije, u regiji je neprikosnoven fudbalski autoritet. Gdje god se pojavi privlači pažnju, a ni novinari mu ne daju mira.

U zanimljivom razgovoru za Sportske novosti, Švabo je pričao i o bh. reprezentaciji, njenom kvalitetu, šansama u meču s Izraelom...

''Koliko god to ponavljali i pokušavali otkloniti, opet zazirem od našeg mentaliteta, od povremene pretjerane samouvjerenosti bez konkretne potpore. Evo, već čitam i slušam “pobijedit ćemo Izrael”, to je konačno i moguće, da ne kažem, realna kombinacija, ali realizira se samo na terenu. A Izrael je, za nas, i u našoj skupini prava “nagazna mina”, mnogi zaboravljaju da smo imali s Izraelom neugodnih iskustava u prošlosti. I još jedna stvar, imamo pomlađenu reprezentaciju, mladići se bore, trče, ali to nije uvijek dovoljno. Za uspjeh s kvalitetnim protivnicima moraš imati najmanje četiri-pet nogometaša koji svojim kvalitetama, potezima, mogu i moraju donijeti prevagu, odluku'', kazao je Osim i zaključio:

''Ne možeš se osloniti samo na jednog-dva takva igrača, a objektivno, više ih i nemamo. Bez dobrih rezultata opasnost je da se izgubi samopouzdanje, da te protivnici više ne respektiraju kao do sada. No, u svakom slučaju, šanse za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo 2016. u Francuskoj su realne, ponavljam, uz uvjet da počnemo pobjeđivati. Objektivno, mnogo je lakše otići na Euro u Francusku, nego je to bio put do Brazila.''

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije