Desetogodišnjakinja odlučila pomoći djeci oboljeloj od raka, a sada je maltretiraju u školi (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Desetogodišnjakinja odlučila pomoći djeci oboljeloj od raka, a sada je maltretiraju u školi (VIDEO)

Desetogodišnja Jetta Fosberg željela je ošišati svoju dugu kosu kako bi je donirala organizaciji Wigs for Kids koja pomaže djeci oboljeloj od raka.

Iako je imala divnu namjeru, nakon što se ošišala, njeni vršnjaci su je počeli vrijeđati, govoriti kako je ružna i da želi postati dječak. 

Njena majka se požalila direktorici škole, koja je rekla kako nikad nije čula za dijete koje je "umrlo od riječi" i da njezina kćerka jednostavno treba "očvrsnuti i pomiriti se s tim".

Kako bi pomogla kćeri, Heidi je na Facebooku pokrenula kampanju protiv Bullyinga "Stand With Jetta" (Stanite uz Jettu) kako bi joj pomogla da se suoči sa tim. 

"Znajući da sigurno postoje oni koji smatraju da je moja frizura slatka i da sam dobra osoba, to mi donekle pomaže u borbi protiv onih koji me maltretiraju", rekla je Jetta za WHIO News.

Kampanja je ubrzo postala hit, a mnogi koji su se u djetinjstvu susreli s maltretiranjem odlučili su utješiti djevojčicu i dati joj podršku.

A desilo se i to da su se 'glavni' ljudi u školi njene kćerke izvinili i dali joj do znanja da će se ovaj problem riješiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije