Optužen za pranje 8 miliona eura: Uhapšen Crnogorac Safet Kalić

Radiosarajevo.ba
Optužen za pranje 8 miliona eura: Uhapšen Crnogorac Safet Kalić

Crnogorski državljanin Safet Kalić, uhapšen je danas po međunarodnoj potjernici koju je 2011. godine na zahtjev državnih organa Crne Gore raspisao NCB Interpol Podgorica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Anadolu Agency. 

"Kalić je uhapšen u jednoj evropskoj državi nakon intezivne i višegodišnje saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i policijskih organizacija iz više država", saopšteno je iz MUP-a Crne Gore.

Protiv Sfeta Kalića, kao i protiv njegovog brata i supruge pred Specijalnim vijećem Višeg suda u Bijelom Polju vodi se proces, a njih optužnica tereti da su oprali oko osam miliona eura, zarađenih švercom narkotika. Kaliću se sudilo u odsustvu, a prema odluci pravosuđa oduzeta mu je imovina, kao i najbližim srodnicima, vrijedna više od 22 miliona eura. 

Povodom uspješene realizacije ove aktivnosti, MUP Crne Gore će sutra održati konferenciju za novinare, na kojoj će biti saopšteni detalji hapšenja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije