Teroristi ISIS-a izveli samoubilački napad u Kobaniju

Radiosarajevo.ba
Teroristi ISIS-a izveli samoubilački napad u Kobaniju

Sukobi između terorističke organizacije ISIS i naoružanih kurdskih grupa u Kobaniju i dalje traju, a teroristi su izveli samoubilački napad s dva automobila natovarena eksplozivom, javlja Anadolu Agency (AA).

Reporter AA javlja da su sukobi intenzivirani tokom popodnevnih sati u istočnim provincijama Kobanija.

Isti izvor javlja da su pripadnici ISIS-a, prvo artiljerijskim projektilom pogodili magacin municije kurdskih grupa, a potom izveli i samoubilačke napade s dva automobila natovarena eksplozivom u neposrednoj blizini linija razgraničenja.

Gusti oblak dima koji se digao iznad mjesta napada vidi se i s turskog graničnog prijelaza Suruc.

Turske snage sigurnosti i dalje provode pojačane mjere sigurnosti na granici, odakle se jasno vidi da teroristi ISIS-a i kurdske grupe vode direktne sukoba na veoma maloj udaljenosti linija razgraničenja, kojih na nekim mjestima skoro da i nema.

Uporedo s time, koalicione snage predvođene SAD-om i danas su izvele niz zračnih udara na uporišta ISIS-a, a kurdskim snagama su iz zraka bacane određene količine oružja i medicinske opreme. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije