Napad nožem u Sarajevu, počinilac priveden

Radiosarajevo.ba
Napad nožem u Sarajevu, počinilac priveden

Policijski službenici Treće Policijske uprave (III PU) lišili su jučer slobode B.A., rođenog 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške povrede.

B.A. je, kako javlja Fena, navedenog dana u 16.15 sati u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo, oštrim predmetom nanio tjelesne povrede S.N., rođenom 1983. u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

U toku kriminalističke obrade B.A. je policijskim službenicima pokazao mjesto gdje je odbacio nož, koji je pronađen i izuzet radi potrebnih vještačenja.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti B.A..

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije