Ambasada SAD u BiH: Podstičemo građane da glasaju, ali ne podržavamo nijednu konkretnu stranku

Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD u BiH: Podstičemo građane da glasaju, ali ne podržavamo nijednu konkretnu stranku

Nakon što je u bosanskohercegovačkim medijima uz snažne reakcije objavljen blog, iz Američke ambasade u našoj zemlji oglasili su se novim saopćenjem u kojem su pojasnili nejasnoće naglasivši da je ideja animirati građane da izađu na izbore, a ne favorizirati pojedince političke opcije ili kandidate.

Saopćenje Ambasade preuzimamo u cjelosti:

''U našem nedavno objavljenom blogu rečeno je da izabrani zvaničnici treba da učine više da bi odgovorili na posljedice razarajućih poplava i klizišta. Cilj bloga bio je da izrazimo svoju zabrinutost za dobrobit žrtava ovih prirodnih nepogoda koje su, uglavnom, prepuštene same sebi, a zima se približava. Svaki građanin zaslužuje sigurnost, bezbjednost, hranu i krov nad glavom. Ovaj tekst je proizveo brojne diskusije i debate sa svih strana o ovoj važnoj temi. Ovakva vrsta dinamičnog diskursa od ključne je važnosti za zdrav demokratski sistem.

Vjerujemo da politički establišment – na svim nivoima, na vlasti ili ne – treba učiniti više da bi se zajedno radilo na rješavanju niza problema koje su uzrokovale ove neviđene poplave.

Iako podstičemo građane da izađu na izbore u oktobru, ne podržavamo nijednog konkretnog kandidata niti stranku'', navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije