Pucnjava u Bihaću: Policija potvrdila da se napadač sam predao policiji (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Bihaću: Policija potvrdila da se napadač sam predao policiji (VIDEO)

Na Trgu maršala Tita u Bihaću, u blizini Kantonalne i univerzitetske biblioteke u Bihaću, dogodila se pucnjava nešto iza 12:30 sati, kada je jedna osoba ranjena. 

Ovo je novinarima potvrdio glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona (USK) Ale Šiljdedić, dodajući da je osoba inicijala A.M. prevezena u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić", javlja Fena

"Osoba koja je pucala je privedena, nakon što se sama prijavila policiji" istaknuo je Šiljdedić. 

Glasnogovornica Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" Maja Hadžimehmedović kazala je novinarima da je ranjeni dovezen u bolnicu u 13 sati i da je zadobio teške tjelesne povrede od vatrenog oružja. 


U pucnjavi je umalo stradala i jedna žena, koja se s djetetom nalazila u drugom putničkom vozilu, koje je također propucano mecima. 

Prema nezvaničnim informacijama, iz vatrenog oružja je pucao S.V. iz Bihaća, demobilizirani borac i portir u Vladi USK-a, ispalivši nekoliko hitaca, kojima je u predjelu stomaka pogodio A. M., poznatog kick-boksera, koji se povezuje s kriminalnim miljeom. 

On je bio pratilac, odnosno tjelohranitelj ratnog komandanta Hamdije Abdića Tigra, koji je bio s njim u trenutku pucnjave, a navodno je S.V. danas pucao i na njega, ali ga nije uspio pogoditi. 

Prema nekim spekulacijama, ova pucnjava se dovodi u vezu s nedavnim ubistvom Nedžada Kličića Ramba u cazinskom naselju Ostrožac, kojeg je Murtić ranije pretukao, što u policiji nisu željeli komentirati, jer kažu da je rano govoriti jesu li ova dva slučaja povezana. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije