Tešanj: U automobilu pronađen kilogram marihuane

Radiosarajevo.ba
Tešanj: U automobilu pronađen kilogram marihuane

Kriminalistički istražitelji Policijske stanice Tešanj su, u okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, u naseljenom mjestu Ljetnić kod Tešnja, kod Š.A. (1993) iz Tešnja pronašli veću količinu marihuane. 

On je nakon što su policijski službenici dali znak da se zaustavi putničko vozilo BMW, registarskih oznaka A93-T-367, nastavio vožnju u pravcu Doboja, ali je brzom intervencijom policijskih službenika, vozilo zaustavljeno u mjestu Kraševo. 

Na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja izvršen je pretres vozila, i na prednjem suvozačevom sjedištu pronađena plastična vrećica u kojoj se nalazio jedan paket oblijepljen selotejp trakom, sa sadržajem zeljaste materije koja asocira na marihuanu. 

Pregledom sporne zeljaste materije, ukupne težine 1025,85 grama, indicirano je da se radi o marihuani, te je izuzeta radi vršenja potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZDK-a.

Š.A. je lišen slobode i nad njim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentiranja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od Policijske stanice Tešanj biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije