Huffington Post: Instagram profil Damira Šagolja morate pratiti!

Radiosarajevo.ba
Huffington Post: Instagram profil Damira Šagolja morate pratiti!

"Život fotoreportera nije za svakoga. Zna biti haotičan, stresan i dovesti vas u opasnosti u zaraćenim područjima. Ipak, mnogi od onih koji su se odlučili rizikovati i ući u ovu profesiju zasigurno vole svoj posao, a njihovi Instagram profili to i dokazuju. Pratite ovih 26 Instagram profila ukoliko želite vidjeti više novosti iz cijelog svijeta", piše Huffington Post u svom nedavnom članku.

Na listi najboljih Instagram profila fotoreportera našao se, potpuno zasluženo, fotoreporter Reutersa, Damir Šagolj, Sarajlija koji trenutno izvještava iz Bangkoka.

Njegova Instagram fotografija koju je Huffington Post izabrao za svoju listu prikazuje naslove Svjetskog kupa u brazilskim novinama i progovara o jazu između bogatih i siromašnih u Brazilu.

 

Uz Šagolja, na listi su i Natalie Naccache, britansko-libanonska fotografkinja iz Bejruta u Libanonu, Marcus Bleasdale, fotograf National Geographica, Ron Haviv, kojeg poznajemo i po fotografijama iz rata u BiH, te drugi fotoreporteri agencija Getty, Reuters, magazina Time, New York Times...

Adam Ferguson, australski fotograf u Bangkoku. Na fotografiji vidimo crkvu Rođenja Isusova u Betlehemu, Zapadna obala.

 

Ron Haviv, freelance fotograf i suosnivač agencije VII Photo, koja pokriva temu društvenih konflikata. Uz južnokorejsku rijeku.

 

Maciek Nabrdalik, poljski freelance fotograf. Na fotografiji vidimo takmičarku četvrtog varšavskog izbora za Miss Trans.

Ed Ou, fotograf agencije Getty, trenutno u Istanbulu. Na fotografiji vidimo vojnika IDF-a koji snima kako njegovi kolege privode Oua zbog fotografisanja.

Cijelu listu pogledajte ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije