Najduža rođendanska proslava u historiji

Radiosarajevo.ba
Najduža rođendanska proslava u historiji

Elvis Presley

Najveća i najduža proslava rođendana u historiji koja se održava u čast 75. obljetnice rođenja legendarnog kralja rock’n’rolla Elvisa Presleyja počinje u petak, 8. januara, i trajat će cijelu godinu.

Organizirane su brojne aktivnosti i slavlja širom SAD, počevši sa glavnim događajem koji se održava u četvrtak u Gracelandu. Zabava će okupti Elvisovu porodicu i prijatelje, uključujući bivšu suprugu Priscillu i kćer Lisu Marie, a sama proslava trajat će cijeli vikend, kada će fanovi moći posjetiti Elvisovu vilu, gdje je kralj pronađen mrtav 1977. godine.

Organizirana su i brojna druga događanja poput koncerata, izložbi, pa čak i poseban show Cirque du Soleila pod naslovom Viva Elvis.

Elvis Aron Presley rođen je 8. januara u Memphisu i još je za života stekao status legende i neokrunjenog kralja rock’ n’ rolla. 16. august 1977. pao je u duboku komu zbog prevelike količine droge i preminuo.

U dvadesetak godina rada objavio je 97 ploča, a na vrhovima top lista proveo je čak 996 sedmica.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije