Početak saradnje između BH Telecoma i Plivačkog kluba 'Spid'

Jasmina Ćebo
Početak saradnje između BH Telecoma i Plivačkog kluba 'Spid'
BH Telecom je u utorak potpisao ugovor sa Plivačkim klubom Spid na Olimpijskom bazenu Otoka, kako bi pomogli rad ovog kluba te na poseban način obilježili 5. septembar, Dan BH Telecoma.

Plivački klub "Spid" je prvi i jedini plivački klub za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

Cilj kluba je rehabilitacija, resocijalizacija i inkluzija osoba sa invaliditetom kroz plivanje i vodene sportove, razvoj i unapređenje sporta za osobe sa invaliditeom, podsticanje i promoviranje programa omasovljavanja sportista osoba sa invaliditetom.

Osnivač kluba Amel Kapo je na današnjoj konferenciji kazao novinarima kako su s radom počeli tek u martu mjesecu ove godine zbog finansijskih poteškoća.

"Ono što želimo jeste da osobama s invaliditetom bude besplatno, da imaju i ta djeca jednake prilike kao i ostali", kazao je Kapo navodeći da je trenutan broj takve djece u klubu 37, obzirom da djeca dolaze iz cijele BiH.

"Djeca dolaze iz Živinica, Kladnja, Zenice i Visokog. Dakle, nije samo na nivou Kantona Sarajevo. U klubu imamo i djecu s mentalnim oštećenjima, Downovim sindromom i autizmom. Mi ne želimo zatvarati vrata nikome, želimo da sva djeca u BiH imaju ista prava", istakao je Amel.

Na pitanje novinara koliko njih je uspjelo naučiti plivati i šta za njih ovo predstavlja, Kapo je odgovorio:

"Moj najveći uspjeh je da djeca koja su došla početkom marta mjeseca nisu znala plivati a već danas mi roditelji šalju videoklipove s mora gdje djeca samostalno plivaju".

Amel se ovom prilikom zahvalio telekomunikacijskoj kompaniji BH Telecom koji su odlučili podržati ovaj humani projekat.

"U ponedjeljak, 5. septembra slavimo Dan kompanije i tim povodom smo priredili niz društveno-odgovornih akcija. Sa današnjom aktivnošću i promocijom ugovora te, početkom obilježavanja saradnje sa Plivačkim klubom 'Spid' počenjemo obilježavati i Dan BH Telecoma", kazala je novinarima Nađa Lutvikadić Fočo, PR mendžer BH Telekoma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije