Otvara se Servis centar za porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju "SocI"

Radiosarajevo.ba
Otvara se Servis centar za porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju "SocI"
/ Foto: soci.ba
Udruženje za ljudska prava i socijalnu inkluziju „SOCI“ otvara Servis centar za porodice djece i osoba sa poteškoćama u četvrtak, 29.06.2017.godine u 11:00 sati u Tuzli, na adresi Mustafe ef. Kurta bb, Mejdan.

Besplatne usluge Centra koristit će više od 50 porodica djece i osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju sa područja Tuzlanskog kantona. 

Centar za djecu sa poteškoćama u razvoju osiguravat će boravak od četiri sata dnevno tokom kojeg će im na raspolaganju biti psiholozi, defektolozi i socijalni radnici, kreativne radionice, inkluzivne radionice, muzikoterapija, dok  je za porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju osigurana pravna pomoć, savjetovanje, te pomoć u kriznim situacijama. 

Uspostavljanje Servis centra podržali su USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) i Grad Tuzla, a inicijator osnivanja je Udruženje za ljudska prava i socijalnu inkluziju (SocI) iz Tuzle. 

Udruženje za ljudska prava i socijalnu inkluziju (SocI) brine o osobama koje nisu dovoljno socijalno uključene, te im pomaže da ostvare svoj puni potencijal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije