Nihad Hrustanbegović: Harmonikaš virtuoz koji oduševljava Evropu, objavljuje novi album

Radiosarajevo.ba
Nihad Hrustanbegović: Harmonikaš virtuoz koji oduševljava Evropu, objavljuje novi album

Ko kaže da harmonika mora biti "narodnjački" instrument. Virtuoz Nihad Hrustanbegović i pune dvorane na njegovim koncertima dokazuju suprotno. 

Na Valentinovo izlazi njegov novi album The Four Seasons (Četiri godišnja doba), na kojem izvodi ovo poznato barokno djelo Antonija Vivaldija. 

Nihad Hrustanbegović spada u red najpoznatijih evropskih harmonikaša. Rođen je u Bijeljini 1973. godine. Osvajao je nagrade na brojnim takmičenjima, a svoj prvi CD objavio je 2007. godine. Surađivao je s Grace Jones, Alom di Meolom. Živi u Amsterdamu, a djeluje i kao kompozitor.  

Njegov šesti solistički album s Vivaldijevim remek-djelom od 14. februara naći će se na tržištu Holandije, Luxemburga i Belgije, te na ITunesu i Amazonu. 

Povodom izlaska albuma, Nihad će 15. februara nastupiti u dvorani De Balie u Amsterdamu, a koncert uživo možete pratiti na De Balie TV i internet streamingu . 

Kako zvuči barokna interpretacija na harmonici, poslušajte u traileru koji najavljuje novi Hrustanbegovićev album: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije