Izbjegličko naselje kraj Tuzle: Mali blizanci Adi i Adna hitno trebaju našu pomoć

Radiosarajevo.ba
Izbjegličko naselje kraj Tuzle: Mali blizanci Adi i Adna hitno trebaju našu pomoć
Pomozi.ba / Adna i Adi
Adi i Adna rođeni su prije 20 dana, u izbjegličkom naselju Mihatovići kraj Tuzle i hitno trebaju našu pomoć.

"Bebe su rođene prije nešto više od 20 dana. Rođene u izbjegličkom naselju! Rođene bez oca! Rođene u Bosni i Hercegovini, zemlji koja u ovakvim slučajevima tek nakon šest mjeseci majci isplaćuje 118 maraka mjesečno uz 20 maraka doplatka po djetetu. Međutim, djeca su rođena u toj istoj Bosni i Hercegovini, zemlji koja ima ljude, i to ljude velikog srca, ljude koji ne čekaju šest mjeseci, a ni šest dana da bi pomogli nekome. Ima BiH ljude koji reagiraju odmah i koji su do sada pomogli na hiljade svojih sunarodnjaka, ima BiH ljude koji nikada nisu zakazali", saopćili su iz humanitarne organizacije Pomozi.ba, te dodali:

"Sama riječ izbjegličko je preteška s obzirom na to da se dovodi u vezu s dešavanjima prije dvadeset godina i sama činjenica da uopće imamo još uvijek takva naselja je poražavajuća. Dodatno je poražavajujće i to da su u spomenutom naselju uglavnom svi socijalni slučajevi pa tako i naše male dvije bebe koje tek što su došle na ovaj svijet.

Bebice se zovu Adi i Adna i trenutno im je potrebno sve - od pelena s fokusom na brojeve 3, 4 i 5, preko garderobe pa do hrane Aptamil. Također potrebna su im i kolica, ali ono što je najbitnije - bebice su zdrave, hvala Bogu, a za ostale stvari ćemo ipak lakše. Drva i uglja imaju za jedan period, a ne treba zaboraviti ni majku pa ćemo osigurati i generalno hranu kao i još neke stvari za domaćinstvo. Dugoročna i konkretna pomoć u ovom slučaju je da se bebama osigura krov nad glavom van izbjegličkog naselja, kako bi mogli da imaju lijepo i mirno djetinjstvo."

Pomoći se može na više načina, navode iz Pomozi.ba, i to:

Pozivom na brojeve - samo za BH Telecom:
090 291 091 - donirate 2KM
090 290 029 - donirate 1KM

Za novčane uplate:
Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-160-20044490-67

Za uplate iz inozemstvo:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067

Primalac: Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Bebe - Adi i Adna

Paypal: paypal1@pomozi.ba

Za one koji žele donirati hranu ili ostale potrepštine za ovu porodicu, mogu to učiniti na navedenu adresu Udruženja u terminima od ponedjeljka do petka od 8 do 18 sati i subotom od 10 do 18 sati.

Za one koji žele lično da posjete porodicu, kontakt telefon majke je 06 03 563 740 - Elizabeta Duraković.

I portal Radiosarajevo.ba pridružuje se apelu Udruženja Pomozi.ba te sve naše čitatelje moli da podijele apel kako bi se što više ljudi uključilo u pomoć ovim bebicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije