Centru 'Los Rosales' uručena vrijedna donacija

Anadolija
Centru 'Los Rosales' uručena vrijedna donacija
Predstavnici Addiko Bank posjetili su danas Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama "Los Rosales" i tom prilikom uručili donaciju u vrijednosti 15.000 KM.

Donacija će biti iskorištena za projekt adaptacije kuhinje i nabavke osnovnih profesionalnih kuhinjskih elemenata za potrebe Centra.

Donaciju je Mirni Mezit, direktorici Centra Los Rosales, uručila Sanela Pašić, direktorica Addiko Bank.

"O realizaciji projekta adaptacije kuhinje i kantine Centra jako dugo razmišljamo. Naša ideja je da osposobimo profesionalnu kuhinju u kojoj bi se pripremali obroci za naših 137 štićenika, što se trenutno radi u priručnoj kućnoj kuhinji koja je neuvjetna za naše potrebe. Drugi nivo projekta je da ta kuhinja bude i naša peta radno-rehabilitacijska radionica gdje bismo štićenike starije od 18 godina, uz stručni nadzor, učili kulinarskim vještinama i tako ih pripremali za što samostalniji život", izjavila je Mirna Mezit te dodala:

"Donacija Addiko Bank nam je omogućila da ovaj projekt privedemo kraju, jer nam je pokrila najvažnije troškove na adaptaciji prostora i opremanju kuhinje. Na tome smo neizmjerno zahvalni".

Sanela Pašić se tokom današnje posjete upoznala sa radom i strukturom Centra u čijem sastavu djeluju osnovna škola, vrtić, četiri radno-rehabilitacione radionice i rezidencijski smještaj.

"Ono što sam prilikom današnje posjete 'Los Rosalesu' imala priliku vidjeti i što sam saznala iz razgovora sa direktoricom Mezit me je dodatno učvrstilo u uvjerenju da Los Rosales zaslužuje bezrezervnu podršku šire zajednice u svome radu. U Addiko Banci veliku pažnju posvećujemo donatorskim projektima, a Centar 'Los Rosales' je bio visoko na listi naših prioriteta i sretna sam što danas imam privilegiju da u ime Addiko banke uručim ovu donaciju", izjavila je Sanela Pašić.

Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar, osnovan je 1997. godine, i opremljen donatorskim sredstvima prijateljske Vlade Španije.

Kroz svoj dugogodišnji rad ostvarivao je svoje osnovne ciljeve, a to su: socijalizacija, rehabilitacija, odgoj, obrazovanje i radno osposobljavanje djece i mladih sa posebnim potrebama.

U Centru "Los Rosales" danas se obrazuje, odgaja, socijalizuje, radno osposobljava i rehabilituje 137 štićenika sa lakšim, umjerenim i kombinovanim poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju.

Centar zapošljava 39 osoba različitih profila (defektolozi, psiholog, pedagog, socijalni radnik, logoped, terapeuti, odgajatelji, tehničko osoblje).

Centar sačinjavaju objekti koji su namjenski građeni za djecu i omladinu sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije